Hurtig ret med årstidens bedste asparges og gorgonzola (er du ikke vild med blå ost, kan du fx erstatte med ricotta). Opskrift af Ida Bruzzone Bjørnstrøm og Giulia Bellesso Noes. Foto af Stine Christiansen / Skovdal Nordic.

Aspargesgratin med skinke, mozzarella og gorgonzola

139

Superhurtig ret med asparges lagt i lag med parmaskinke, mozzarella og gorgonzola. Gratinen bages i ovnen og serveres med lidt friskbagt brød eller blot med et godt glas vin til.

4 bdt. asparges
2 mozzarellaer, skåret i tynde skiver
100 g gorgonzola cremoso
50 g parmesan
150 g parmaskinke
Salt og peber
4-5 spsk jomfruolivenolie

Rens aspargesene, stil dem i en lille gryde med hovederne opad, og blancher dem i kogende letsaltet vand i et par min. Tag dem op af vandet, og lad dem køle af nogle minutter.
Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og pensl med lidt olivenolie. Fordel et lag asparges, og læg derefter et lag mozzarella. Fordel lidt gorgonzola og lidt parmaskinke. Drys med salt og peber og et par dråber olie, og gentag derefter med at fordele asparges, ost osv., til alle asparges er brugt. Stil fadet i ovnen, og bag den ved 175 grader i ca. 20 min., eller til osten er smeltet og er blevet gylden.