Den amerikanske klassisker pulled pork tog verden med storm i starten af 00’erne, og pludselig fandtes den både på gourmetrestauranter og tankstationer. Den holder stadig.

Opskrift på 6-8 burgere/sandwich

1 svinebovklump eller nakkefilet, ca. 1 kg
4 tsk paprika
1 spsk farin
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk cayennepeber
2 tsk flagesalt
4 fed knust hvidløg

¼ l æblecidereddike
1 dl ketchup
2 spsk brun sukker
1 spsk worcestershiresauce
½-1 tsk tabasco
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber

Slaw:
½ knoldselleri
3 gulerødder
½ liter snittet kål
2 æbler
½ dl friskpresset citronsaft
1 tsk dijonsennep
2 tsk ahornsirup
1 dl cremefraiche
Salt, peber

6-8 store, runde bløde boller
Frillicesalat eller anden sprød salat

Prik kødet med en gaffel, og gnid det godt ind i en blanding af paprika, farin, spidskommen, cayennepeber, salt og hvidløg. Læg det i køleskabet natten over. Læg kødet i en bradepande, og sæt det i ovnen ved 100° i 12-15 timer.
Bring eddike, ketchup, sukker, worcestershiresauce, tabasco, salt og peber i kog, kog 3 minutter og afkøl.
Pensl kødet et par gange med sauce den sidste time af stegetiden, og gem resten til servering.
Slaw: Skræl knoldsellerien og gulerødderne, og riv den i strimler på et mandolinjern eller med en julienneskræller. Snit kålen og skær æblerne i smalle både og dernæst i stave.
Vend grøntsagerne i en dressing af citronsaft, sennep, sirup og cremefraiche, og smag til med salt og peber.
Træk kødet fra hinanden med to gafler. Flæk bollerne og læg dem sammen med salat, pulled pork og slaw. Server med ekstra barbecuesauce.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *