Cremet og hurtig hindbæris overhældt med espresso kombinerer kaffe og dessert på en ret yndefuld måde. Opskriften er lavet af Maja Ambeck Vase og foto af Line Falck.

Affogato med hjemmelavet hindbæris – en ægte italiensk klassiker

1579

Affogato betyder på italiensk ”druknet”, og det er en meget udbredt måde at servere desserter på ved at drukne en kugle is i varm espresso. Oftest bruges der en fed og cremet vanilleis, men vi har taget forskud på sommeren og giver et forsommerligt pift med en lækker hjemmelavet hindbæris.

Prøv også melonis

Opskrift til 6 pers.

Hindbæris:
230 g hindbær, gerne frosne
150 g sukker
1 dl piskefløde
1 dl minimælk
1-2 tsk citronsaft
6 kopper espresso

Hindbæris: Blend hindbær, sukker, fløde og mælk godt sammen, og si kernerne fra. Smag til med citronsaft. Kør massen på en ismaskine, og sæt den i fryseren et par timer, så den er nem at ”scoope”.
Ved servering: Kom 1 kugle hindbæris i hvert glas, og hæld den varme espresso over. Server straks med en teske.

Prøv også Regnbueis