Æbler i tempuradej med sirupsdip af appelsin og chili

482
Fabelagtig lille forret eller snack med tempurastegte æbler. Opskrift af Vibeke Lehn og foto af Maria Warnke Nørregaard / Kam

En rigtig æblesnack, som skal spises med det samme, for så holder æblerne sig sprøde, og hvis de er lune, suger de også godt af den søde og stærke dip

Opskrift til 6- 8 pers.

Sirupsdip med appelsin og chili*:
2 ½ dl vand
125 g rørsukker
1 rød chili, udkernet og snittet
½ vanillestang, flækket
1 spsk appelsinskal, økologisk, tyndtskåret
Appelsinsaft, evt. fra en blodappelsin

6-8 æbler, fx Rubens eller Rød Aroma

Tempuradej:
2 æggeblommer
4 dl vand, iskoldt
Ca. 200 g hvedemel
1 l vindruekerneolie, til stegning

Sirupsdip med appelsin og chili: Kog vand, sukker, chili, vanillestang og appelsinskal i en gryde under omrøring i 6-7 min. Afkøl, og smag siruppen til med appelsinsaft.
Udstik kernehuset på æblerne, og skær dem i 3-4 mm tykke skiver. Dup evt. æbleskiverne tørre med lidt køkkenrulle.
Tempuradej: Kom æggeblommer og isvand i en skål, og pisk æggeblommerne let. Kom alt melet i skålen, og rør, eller vend melet i dejen med et par spisepinde. Dejen skal ikke piskes jævn, men må gerne være lettere klumpet. Varm olien i en stor gryde eller sauterpande. Når olien syder om træspidsen på en tændstik, er den klar. Dyp æblerne i dejen, og steg dem derefter gyldne i den varme olie. Steg ikke flere ad gangen, end de kan ligge i ét lag. Tag æblerne op med en hulske, og lad dem dryppe af på lidt køkkenpapir. Hold evt. æblerne varme i ovnen, efterhånden som de er stegte.

* Siruppen kan laves i forvejen.