Æblepandekager med calvadoscreme

997
Trin for trin guide til at lave herlige pandekager med æbler i. Opskrift af Morten Køster og foto af Nicolai Mørk/Kam.

Her er en dessert, der passer lige til sæsonen, når dagene bliver kortere. De røde efterårsæbler er stadig i sæson, så hvorfor ikke samle ind, og bruge dem i et par lækre og tykke pandekager med en god kugle calavdoscreme? Det er en sand efterårs perle, der er nem at lave og hyggelig at dele.

Opskrift til 4 pers.

Calvadoscreme:
2 dl mascarpone
2 dl piskefløde
2 spsk flormelis
½ dl calvados

Æblepandekager:
8 æg
200 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
1 stang vanille, kornene fra
200 g smør, smeltet
¾ l sødmælk
4 røde æbler

Til stegning:
200 g sukker
100 g smør

Calvadoscreme: Pisk fløde og mascarpone med flormelis. Smag til med calvados, og stil cremen på køl.
Æblepandekager: Se under billederne.

TIPS
Du behøver ikke at begrænse opskriften til æbler, som sagtens kan udskiftes med andre frugter.
Brug gerne en ekstra stor pande, og server den tykke pandekage i mindre skiver
Lav pandekagedejen i forvejen, og hold den på køl, så det er ligetil at lave pandekagen, når du har gæster.

M_V_kokkeskole-Aeblepandekager1Pisk æg og sukker sammen, og tilsæt mel, bagepulver og vanille. Pisk det smeltede smør i, og tilsæt derefter mælken stille og roligt. Lad dejen trække i køleskab ca. 1 time.

M_V_kokkeskole-Aeblepandekager2Skær æblerne i skiver på ca. 1 centimeter.

M_V_kokkeskole-Aeblepandekager3Udstik det midterste af æblerne.

M_V_kokkeskole-Aeblepandekager4Smelt sukker til karamel på panden, tilsæt smør, og steg æbleskiverne gyldne på begge sider heri.

M_V_kokkeskole-Aeblepandekager5Hæld pandekagedej over, så det lige dækker æbleskiverne, og steg den forsigtigt ved jævn varme. Vend den forsigtigt, når bunden er brunet pænt. Server æblepandekagen varm med en kugle kold calvadoscreme.