Æblebrunsviger

226

En virkelig lækker variation af den klassiske brunsviger med et syrligt strejf af friske æbler og med masser af karamelagtig sødme fra muscovadosukker.

Opskrift til 4 pers.

25 g gær
1 ½ dl mælk
2 tsk sukker
250 g mel
½ tsk kardemomme
75 g blødt smør
75 g smør
75 g muscovadosukker*
2 æbler
1 håndfuld hakkede mandler

Prøv også Brunsviger med rigelig remonce

Rør gæren ud i lunken mælk, og tilsæt sukker, mel, kardemomme og blødt smør. Rør det hele til en fast dej, rul den ud i en smurt bradepande, og lad den hæve i en halv times tid. Tænd for ovnen på 180 grader, mens dejen hæver, og start på den vigtige glasur. Smelt smør i en gryde, og tilsæt sukker. Sluk så for varmen, og rør sukker og smør godt sammen. Skær æblerne i tynde både, og hak mandlerne. Når dejen er færdig med at hæve, laver du nogle små fordybninger med en spiseske godt fordelt over hele dejen. Fordel æblerne og mandlerne rundt på dejen, og hæld glasuren ud over det hele. Bag brunsvigeren i ovnen i 30-40 min., og server den nybagt med et stort glas koldt mælk til. Man kan bruge pærer eller blommer i stedet for æbler.

* Muscovadosukker er uraffineret rørsukker (fra Mauritius). Alternativt kan brun farin bruges.