Æble-nødde-slaw

379
Opskrift af Vibeke Lehn og foto af Kam.

En enkel og supersprød salat med sød-syrlige æbler og salte og knasende macadamianødder til at brede smagsindtrykkene ud. Salaten smages gerne til med macadamianøddeolie eller en anden rig olie. Spis den, som den er, eller server med en spicy frikadelle eller en kotelet.

Opskrift til 4 pers.

1 lille spidskål eller ½ savojkål, fintsnittet
2 æbler, udkernede og skåret i tern
2 gulerødder, groftrevne
2 stilke bladselleri, snittet

Macadamia-dressing:
2 spsk macadamia-nødde-olie eller oliven- eller rapsolie
4 spsk citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Ved servering:
1 bdt purløg
50 g macadamianuts*, saltede og ristede

Bland alle ingredienserne til salaten i en skål.
Macadamia-dressing: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og smag den godt til med salt og peber.
Ved servering: Vend dressingen omhyggeligt med salaten, brug gerne hænderne. Anret salaten i en skål, og drys purløg og nødder på. Server den, som den er, eller med en frikadelle eller kotelet til.* Andre ristede, saltede nødder kan også bruges.