Æble- og fennikelsalat med rørt laks

1711
Sprød salat af friske æbler og fennikel, der står rigtig godt til den dybe smag af røget laks. Opskrift Vibeke Lehn og foto Maria Warnke Nørregaard / Kam.

Smagen af anis og æble er godt at kombinere som her, hvor anissmagen fra den sprøde fennikel giver en dyb og efterårsagtig smag til de friske æbler.

Opskrift til 4 pers.

250-300 g laks, varmrøget
2-3 spsk cremefraiche 9 %
½ lille rødløg, finthakket
2-3 spsk purløg, finthakket
Salt og friskkværnet peber

Æble-fennikelsalat:
1-2 fennikler
1-2 æbler, fx Ingrid Marie eller Rubens, udkernede
Citronsaft + lidt reven citronskal, økologisk
Olivenolie
Salt og peber

Stegte kapers:
4 spsk kapers, velafdryppede
Olivenolie, til stegning

Pil laksen for skind og evt. større ben. Brug en gaffel, og rør laksekødet med cremefraiche, rødløg, purløg samt salt og peber.
Æble-fennikelsalat: Snit fenniklerne fint, og gem lidt af den grønne top til pynt.
Snit æblerne i både, bland dem med fennikel, lidt citronsaft og -skal, og smag til med lidt olivenolie, salt og peber.
Stegte kapers: Tryk kapersene tørre, og steg dem på en lille pande i olivenolie, til de er sprøde. Lad dem afdryppe på lidt køkkenpapir, før de drysses over salaten, der pyntes med fennikeltop, og serveres med de rørte laks.

* I stedet for laks kan bruges friskrøget makrel.