Dejlige tykke pandekager på kærnemælk og sødet med honning. De serveres med slåen i ahornsirup. Opskrift af Mette Helbæk og foto af Line Falck.

Slåenpandekager med ahornsirup

1108

Naturen er måske ikke det mest oplagte spisekammer i de kolde vintermåneder, men der ER faktisk gode sager at finde derude. Fx slåen, som har allerbedst af lige at have fået nattefrost. Hvis du ikke lige falder over nogle slåen, kan du sagtens bruge blåbær eller aroniabær.

Opskrift til 2 pers.

150 g slåen*
1 dl ahornsirup
1 dl kærnemælk
1 dl sødmælk
1 æg
½ tsk salt
1 spsk honning
30 g smør, smeltet
2 ½ dl boghvedemel
1 tsk bagepulver
Smør, til stegning
Ahornsirup, til servering

Udsten slåen med en lille kniv eller en kirsebærudstener. Læg halvdelen til side, og bland den anden halvdel med ahornsirup.
Pisk kærnemælk, sødmælk, æg, salt, honning og smør sammen. Bland boghvedemel og bagepulver sammen i en skål, og pisk det i æggeblandingen. Kom ¾ dl pandekagedej på en pande med lidt smeltet smør, og steg den et par minutter på den ene side. Kom slåen oven på pandekagen, vend efter yderligere et par minutter, og steg pandekagen færdig på den anden side. Saml de færdige pandekager i en stak, og overhæld dem med sirup.

*Hvis slåen ikke har fået nattefrost, skal de lige en tur i fryseren i min. 2 timer efter udstening. Bærrene kan erstattes af blåbær eller aroniabær.